Hediye Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Hediye Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Ekleme Tarihi : 19.12.2018

Hediye Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

Hediyeler,dünya üzerinde hiçbir zaman alışverişi bitmeyecek olan ,insanı mutlu etmede ve özel kılmada kullanılan en güzel araç. Herkes hediye almaktan büyük keyif alır.Hatta sevdiklerini mutlu edebileceklerini bildiklerinden hediye almak ve sürpriz yapmak da çok özel bir duygudur.  Hele ki ülkemizde her şeyin bir özel günü olduğundan hediye alıp vermek çok sıklıkla yapılan bir eylemdir. Sevgililer günü , doğum günü ,yılbaşı gibi birçok özel günde sizin aldığınız ve verdiğiniz hediyelerin yeri daima bir başka olmuştur. Peki, siz birisine hediye seçerken neler düşünüyorsunuz ve ne gibi zorluklarla karşılaşıyorsunuz? Günlerce düşündüğünüz , saatlerce araştırma yaptığınız hediyenin rengi ,cinsi ,modeli ve kime aldığınız en önemli maddelerin başında gelir. Bu yüzden bu makalemizde sevdiklerinize hediye alırken nelere dikkat edeceğinizi detaylı bir şekilde ele aldık.

Hediye seçiminin ilk ve en önemli faktörü hediyeyi alacağınız kişinin erkek mi yoksa bayan mı olmasıdır.  Bildiğiniz gibi bayanların en çok dert yandıkları konunun başında bir beye alınabilecek hediye konusunda yaşadıkları seçenek azlığıdır. Bir bayana küpe,kolye,bileklik,parfüm,makyaj malzemesi,çanta,peluş oyuncaklar ve ayakkabı gibi hediyeler alınabiliyorken, bir baya sıradanlaşmış cüzdan,gömlek,kalem,ayakkabı ve kravat gibi kendini tekrar eden hediyeler alınabiliyor.

Hediyeyi alacağınız kişinin cinsiyetinden sonra, ikinci önemli faktör hediyeyi alacağınız kişinin size ne kadar yakın olduğudur. Eğer hediye almayı düşündüğünüz kişi sizin sevgiliniz, anneniz ,en yakın arkadaşınız ya da kardeşiniz gibi yakınlık derecesi yüksek olan kişiler ise; hediye seçiminizde çok zorlanmazsınız. Çünkü bu kişilerin günlük hayatta nelerden hoşlandığını, tuttuğu takımı , hobilerini ,nasıl giyindiklerini ve hoşlandığı renkleri doğal olarak biliyor olmanız gerekir. Fakat yeni bir ilişkiye başladığınız sevgilinize ne alacağınız konusunda ufakta olsa bir risk vardır. Bu yüzden beden ölçülerini ve ayak numarasını bilmiyor iseniz giyim ürünlerinden uzak durun. Yeni çiftlerin hediye bulma konusunda en güzel yapacakları şey online hediyelik eşya satan firmaların sitelerinde en çok satan ürünleri incelemek ve aklına yatan en doğru hediyeyi tercih etmek olmalıdır.

Hediyeyi almayı düşündüğünüz kişi size yakın bir arkadaşınız ya da doğum günü partisine davetli olduğunuz ve çok samimi olmadığınız bir iş arkadaşınız ise; ilginç ve esprili hediyeler olarak tabir edilen ürünleri tercih edebilirsiniz.  Örneğin; 100 dolar şeklindeki tuvalet kağıdını sürekli parasıyla övünen bir arkadaşınıza verebilir ya da bir konuda uzmanlık derecesinde bilgisi olan bir arkadaşınıza örneğin “en iyi çalışma arkadaşı” yazılı bir oskar ödülü satın alabilirsiniz. Ayrıca bu tarz hediyelerin diğer sıradan ürünlere nazaran farklılığı ve maneviyatı sebebiyle arkadaşlarınıza hiç unutamayacağı hatta baş tacı yapabilecekleri bir hediye vermiş olursunuz.

Ev hediyeleri, yeni evli çiftlerin ya da yeni ev sahibi olmuş kişilerin evlerini ziyarete giderken alınan en klasikleşmiş hediyelerdendir. Genellikle bu tarz hediyeler ya borcam olur ya da herkesin mutfağında olan fakat yine de alınan kahve ve çay fincan setleridir.  Bu yüzden kesinlikle bu iki tür hediyeyi aklınızdan çıkarın boşuna insanların evinde kalabalık yaptırmayın:)  Artık teknolojinin gelişmesiyle birlikte hediyelik ürünleride iyice kulvar değiştirmeye başladı. Özellikle üzerine fotoğraf bastırılabilen cam duvar saatleri , üzerine isim yazdırılabilen akrilik ödüller ,ahşap çerçeveler ev hediyesi olabilecek en güzel örneklerdir.

Giyim ürünleri, hediye kategorisinin en riskli öğeleridir. Çünkü elbise ve ayakkabıların kesimleri ve kalıpları hiçbir zaman aynı geçerlilikte olmaz. Siz her ne kadar hediyeyi alacağınız kişinin ayakkabı numarasını ya da beden ölçülerini bilsenizde ; her ayakkabının kalıbı , her elbisenin de kesimi farklıdır. Ayrıca sizin beğendiğiniz bir elbise hediye alacağınız kişinin hoşuna gitmeyebilir. Siz yeşili çok severken belkide o yeşilden nefret ediyordur.  Bu yüzden hediye seçiminizi yaparken giyim ürünleri almamaya çok dikkat edin. Ya da o seçsin siz parasını ödeyin:)

Gelelim en önemli konuya sevgili'ye hediye konusuna. Ülkemizde hediye sektörünün en yoğun geçtiği dönem sevgililer günüdür. Şubat ayının ilk haftasından 14’üne kadar hediyelik konusunda tabiri caizse hediyelik firmaları bayram eder.  Tüm alışveriş merkezleri vitrinlerini en yeni ve romantik kırmızı temalı sevgiliye özel ürünler ile doldurur. Fakat en doğru hediye ne olmalıdır?  Sevgiliye hediye alınacaksa bizce ürünün romantik olması ilk faktördür. Çiçekler her zaman genel geçerliliğini korur fakat tek başına hiçbir zaman bir hediye olmamışlardır. Bu yüzden sevgilinizin kalbini derinden etkileyecek romantik hediyeler seçmeye özen gösterin.

Hediye konusunda risk faktörünün geçerli olduğu diğer bir ürün grubu da parfümlerdir.  Çünkü sizin hoşlandığınız parfüm, hediyeyi alacağınız kişinin hoşuna gitmeyebilir. Örneğin sevgilinizin ya da babanızın sürekli kullandığı parfümün markasını bilmiyorsanız kesinlikle parfüm hediyesi almayın. Ayrıca parfüm hediyeleri sanki hiçbir şey bulunamamışta , geçiştirme bir şeyler alınmış  izlenimi vermektedir.

Hediye seçimlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar yazımızın sonuna gelirken, en önemli kısmın hediyenizi nasıl sunacağınızın olduğunu vurgulamakta yarar var. Çok şık ve pahalı bir kolye alsanız dahi onu nasıl sunacağınızı bilmiyorsanız , en basit hediyeden farkı kalmaz. Ya da ufacık 5 liralık bir hediyeyi öyle bir sunarsınız ki sanki milyarlarca değerinde olan bir eşya ektisi yaratabilir. Bu yüzden sunum en önemli hususların başında gelir. Yapacağınız ya da ekleyeceğiniz ufak detaylar hediyenizi unutulmaz kılabilir.

Taglar : Hediyelik ,